0

Den medvetne mannens gude till rakning & skägg

 

Som man kan det vara svårt att veta vilken sorts rakhyvel du bör använda eller hur du undviker de vanligaste rakmissarna. Och gillar du skägg kan du behöva hjälp med vilken skäggstil som klär din ansiktsform och personlighet bäst. Dessutom får du ta del av massor av intressanta och detaljerade tips på hur du på bästa sätt vårdar, trimmar, löddrar, rakar och färgar ditt skägg. Den medvetne mannens guide till rakning och skägg har svaret på det mesta.

Du får också bekanta dig med skägget som mode och attribut under människans historia, från forntidens grottmänniskors vildvuxna skägg till nutidens hipsterskägg och allt där emellan. Det är en guidebok fullspäckad med mängder av enkla men superbra tips och tricks blandat med en nypa humor – något som ingen medveten eller omedveten man bör missa.

Jag är ju som ni kanske förstår inte riktigt rätt målgrupp för den här boken, hehe. Så jag har väl egentligen inte så mycket att säga. Den är snyggt utformad med fina bilder, och innehåller både historia, verktyg & tips&trix. Jag lyckades hålla intresset uppe under hela bokens gång, men det var nog till stor del för att den var så pass tunn, bara 76 sidor. Det räckte för mig, och nu ska jag ge den till min pappa som eventuellt kan ha mer användning av den :)

 

 

Titel: Den medvetne mannens guide till rakning & skägg
Författare: Glenn Lauritz Andersson & Jenny Rydhström
Serie: -
Förlag: Hoi Förlag - Tack för recensionsexemplar!
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 76
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 3/5
1

Herrefolket av Lisa Hågensen

 
En gammal rörelse har krälat upp till ytan och gör sig redo för krig - Är du redo?

De tror att hon hålls instängd i sin onkels hus, men dold under en luva vandrar hon genom Bottens mörka gränder och spionerar på livet.

Dora är femton år och ett freak. Alla i den glömda staden Olympo föraktar henne. Ingen känner henne.

En kväll träffar hon Mira och det förändrar allt. Men vad som börjar med vänskap och kärlek slutar i mord och förräderi. Ensam, misstrodd och förtvivlad kidnappas Dora och förs till en plats där gamla ideal och ondska strävar mot världsherravälde. Dora får veta att hon är en purebred - och hon upptäcker vad det innebär.
 
Jag gillade den första boken i serien, Flykten från Olympo, väldigt mycket, och jag gillar den här lika mycket. Alltså, så spännande! Den här utspelar sig innan första boken, och med Dora som huvudperson. Henne fick man inte verta jättemycket om egentligen i första delen, så det var spännande att få både bakgrundshistoria och förståelse för henne. Handlingen är väldigt gripande, och jag tycker författaren verkligen är duktig på att fånga upp detaljer som gör att man bara vill läsa mer och mer. Jag ser verkligen fram emot att läsa den sista delen, frågan är bara hur jag ska kunna vänta tills den kommer ut!
 
 
Titel: Herrefolket
Författare: Lisa Hågensen
Serie: Purebred #2
Förlag: Fusce Förlag - Tack för recensionsexemplar!
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 290
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 4/5
2

Eliza and her monsters av Francesca Zappia

 
In the real world, Eliza Mirk is shy, weird, smart, and friendless. Online, Eliza is LadyConstellation, the anonymous creator of a popular webcomic called Monstrous Sea. With millions of followers and fans throughout the world, Eliza's persona is popular. Eliza can't imagine enjoying the real world as much as she loves her digital community. Then Wallace Warland transfers to her school, and Eliza begins to wonder if a life offline might be worthwhile. But when Eliza's secret is accidentally shared with the world, everything she's built-her story, her relationship with Wallace, and even her sanity-begins to fall apart.
 
Alltsåååå! Jag är så förälskad i den här boken!
Jag älskar all kreativitet, sättet den är skriven på, karaktärerna, att den beskriver hur det kan vara att leva med ångest osv osv osv. Jag är ju väldigt svag för när man får läsa mail eller chattkonversationer, och det fanns det gott om. Och så kul att få läsa några sidor ur Monstrous Sea. Allt var väl kanske inte helt trovärdigt, som att hennes föräldrar inte alls förstod hur "stor" serien är utan trodde att det bara är en hobby.
Gillade verkligen när Elizas bröder stod upp för henne, trots att hon inte tycker att de har en så stabil relation.
 
Gillade så mycket med den här boken, och nu är jag så sugen på att läsa Made you up av samma författare!
 
Titel: Eliza and her monsters
Författare: Francesca Zappia
Serie: -
Förlag: Greenwillow Books
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 385
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 4,5/5