Kalla mig Amanda av Josefine Sandblom

"Om någon av oss får ragg ikväll, och det visar sig vara ännu ett rötägg, då kör vi!"

En skämtsam vadslagning tre kvinnor emellan mynnar ut i en blogg, vars syfte är att sätta dit otrogna män. En kaskad av förolämpande inlägg och foton över vilka som lurat dem tar plats på nätet. Förhoppningen är att upplysa männens respektive om deras förehavanden, men också för att varna andra för samma bottennapp. För att undgå att bli avslöjade gömmer sig kvinnorna bakom en gemensam pseudonym, med leklandsarbetande Lilly som skribent till inläggen.

Tvåbarnsmamman Viktoria har på kort tid blivit både ensamstående och arbetslös. Hennes vänner propsar på att hon ska ge sig in i dejtingdjungeln på nytt, och för att få slut på deras påfrestande tjat bestämmer hon sig till slut för att gå till närstrid med männen som Motala har att erbjuda.

När kvinnornas vägar korsas går det mesta åt helvete.
 
Den här boken har jag varit nyfiken på sen innan den kom ut eftersom jag följer författaren på instagram. Hennes uppdateringar är så himla roliga att jag ofta skrattar högt, och boken går verkligen i samma anda. Jag visste faktiskt egentligen inte alls vad boken skulle handla om när jag slog till och köpte den på rean, men jag gillade den jättemycket. Den handlar som sagt om ett tjejgäng som startar en blogg och hänger ut män som är otrogna. Men det är så mycket mer än så. Det handlar om vänskap och kärlek och även fast det är mycket som är ganska hemskt i och med att männen är otrogna så är det så fint att läsa om starka vänskapsrelationer. Jag gillade den här jättemycket, och längtar efter att läsa mer av Jossan!
 
 
Titel: Kalla mig Amanda
Författare: Josefine Sandblom
Serie:
Förlag: Bokförlaget SOL
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 292
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 4/5

En mörkare himmel av Mari Jungstedt och Ruben Eliassen

I gryningen puttrar en fiskebåt in mot hamnen i Arguineguin på södra Gran Canaria. En av fiskarna får syn på en död kvinna som ligger på klipporna nedanför den norska sjömanskyrkan. Hon är skandinaviskt blond, naken och kroppen är arrangerad efter en berömd målning från fjortonhundratalet, Venus födelse. Polisen söker febrilt efter gärningsmannen och får oväntad hjälp av den svenska journalisten Sara Moberg, som driver den skandinaviska tidningen på ön och den norske före detta polisen Kristian Wede, nyanställd vid konsulatet i Las Palmas.

När ännu en kvinna hittas död, arrangerad efter ett berömt konstverk, tätnar mystiken. Kopplingar går till ett yogacenter i de kanariska bergen, ett massageinstitut i Playa del inglés, och den norska sjömanskyrkan i Arguineguin.
 
Jag och Robin var ju på Gran Canaria i somras, och det var egentligen enda anledningen till att jag blev sugen på att läsa den här boken haha. Jag är inget fan av Mari Jungstedt även om jag har läst många av hennes böcker. Men det är kul att läsa böcker som utspelar sig på platser man känner igen, så jag gav henne ännu en chans. Och jag fick väl ungefär vad jag förväntade mig. Det var inte särskilt spännande, men väldigt lättläst och helt okej tidsfördriv. Kanske att jag gillade de här karaktärerna lite mer än de i gotlandsserien. Ingen ny favorit, men jag blev ändå lite nyfiken på vad nästa bok har att erbjuda, så den kommer jag läsa iallafall.
 
 
Titel: En mörkare himmel
Författare: Mari Jungstedt och Ruben Eliassen
Serie: Gran Canaria #1
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 348
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 3/5

The Book Blogger Confessions Tag

Jag blev taggad av Malin på Nilmas Bokhylla  att göra denna tag. Perfekt när blogginspirationen tryter :)

1. Which book, most recently, did you not finish?
Det händer inte så ofta att jag inte avslutar en påbörjad bok, men den senaste var Monstumologen av Rick Yancey.

2. Which book is your guilty pleasure?
Oj, jag vet faktiskt inte. Har inget bra svar på den frågan, haha.

3. Which book do you love to hate?
Fifty Shades of Grey är min absoluta hat-bok. Har plågat mig igenom första, och jag tyckte verkligen den var sååå himla dålig, haha.

4. Which book would you throw into the sea?
Ja det får väl bli Fifty Shades då isåfall..

5. Which book have you read the most?
Lätt Harry Potter-serien. Många, många gånger. Sen har jag även läst Shatter me och Unravel me av Tahereh Mafi flera gånger. Och Miss Peregrines hem för besynnerliga barn av Ransom Riggs.

 
 
 
6. Which book would you hate to receive as a present?
Jaa, jag får väl svara Fifty Shades här med, haha.

7. Which book could you not live without?
Harry Potter <3<3<3<3

8. Which book made you the angriest?
Oj. Har en bok som jag inte kommer ihåg vad den heter, men den är skriven av Dean Koontz. Någon slog ihjäl ett barn, och jag var så förbannad att jag ville slänga boken i väggen. Har inte läst något av Koontz sen dess haha. Långsint? Japp.

9. Which book made you cry the most?
Gråter ofta till böcker, hehe. They Both Die at the End av Adam Silvera är väl den senaste som jag grät riktigt mycket till, så sorglig och fin på samma gång. Och P.S. I Love You grät jag massor till första gången.

10. Which book cover do you hate the most?
Den utgåvan av They Both Die at the End som jag har tycker jag är så himla ful. Funderar på att köpa en annan finare och byta ut den bara för att jag älskar den så mycket.

Det blå omslaget vill jag ha istället, så himla fint!