1

Ensamma tillsammans av Jörgen Löwenfeldt

Johan har kommit in på psykologprogrammet på Karolinska Institutet. Där träffar han Eva. Hon är hemlighetsfull och tycker att de ska vara blanka för varandra. Men Johan börjar ändå berätta. Om sin barndoms tristess. Om hur han lyckats göra sig ekonomiskt oberoende på nätpoker. Om hur han fyller väggarna i sin dyra lägenhet med illustrationer. Om hur han lägger ut sin egen konst på nätet, och om hur hypen kring hans verk drar igång och föder en fåfäng jakt på allt fler likes.

En dag är Eva borta. Johan inser att han inte vet någonting om henne. Och när han börjar leta inser han att inget som dyker upp om henne stämmer överens med den bild han har byggt upp.
Ensamma tillsammans är en tidlös berättelse om ett par i gränslandet mellan nyfunnen vänskap och nyvunnen kärlek. Men det är också en roman om det uppkopplade liv vi lever i dag, där vi ständigt är tillgängliga för andra, men där det också är allt enklare att utge sig för att vara någon helt annan än den man är.
 
Den här boken fick jag hemskickad som en överraskning. Jag ör så glad för det, för annars hade jag nog aldrig läst den. Det är egenligen långt från min typ av bok, men jag tyckte verkligen om den! Jag älskade verkligen Johans konst och hur genomtänkt den var. 
 
Det var väldigt faschinerande att läsa om jakten på fler och fler likes. Det är ju väldigt rätt i tiden, och det var både skrämmande och intressant att läsa om skillnaderna mellan det riktiga livet och nätlivet, samt hur lite vi egentligen vet om varandra. En ögonöppnare!
 
 
Titel: Ensamma tillsammans
Författare: Jörgen Löwenfeldt
Serie: -
Förlag: Mima förlag - Tusen tack för recensionsex!
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 191
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 4/5
 

Kommentarer:

1 Annette:

skriven

Roligt att läsa att du gillade den så mycket :) Jag fick den också som en överraskning och skall läsa den snart.

Kommentera här: