0

Midnattssol av Frida Skybäck

Våren är kommen till gården Rosenlund och för systrarna Stiernfors råder ett sällan skådat lugn. Äldsta systern Cecilia har lämnat Apelgården för att hjälpa sin sjuke far och äntligen får hon möjlighet att tillbringa tid med lille Benjamin. Elisabeths tillvaro som gift inne i Lund är sorglös och den nyöppnade barnkrubban får lovord från både mödrar och kyrkan som stöttar. Den yngsta systern Amelie njuter av sin tillvaro som nygift med greve Carl Piper som uppfyller hennes varje önskan – allt från rosa diamanter och dyra klänningar till ananasträd och bakelser.

Men snart visar sig systrarnas lycka vara både skör och tillfällig. Ett oväntat besked från Cecilias make tvingar henne tillbaka till Apelgården där ett tungt ansvar väntar. I Lund motas de som behöver Elisabeths hjälp som bäst bort i dörren: ensamstående mödrar och deras barn. Elisabeth tänker inte ge upp så lätt utan påbörjar en envis och hemlighetsfull kamp för deras sak, något som inte ens hennes make känner till.

För Amelies del tycks det glamorösa livet få ett abrupt slut då makens bror återvänder från en av sina många upptäckarresor. Plötsligt inser hon att maken inte längre ger henne odelad uppmärksamhet och det som till en början väcker hennes ilska visar sig snart bli något helt annat.

 

Äntligen kom den avslutande delen i trilogin om systrarna Stienfors, och jag gillade den lika mycket som de tidigare. Amelie har kanske inte varit min favorit av systrarna innan, men det var fint att få läsa lite mer om henne och få lite mer förståelse för vad hon gör. Tycker mycket mer om henne nu efter att ha fått läsa om bara henne. Annars tyckte jag faktiskt mest om att läsa om Elisabeth och hennes barnstuga. Gillade också hela biten med Cecilia och allt ansvar hon tog. Kan ju inte avslöja något för den som inte hunnit läsa, men det kan inte ha varit lätt att vara kvinna i det samhället. Alla de här böckerna tycker jag känns trovärdiga och väldigt genomarbetade. Jag läser ju just inga historiska romaner annars, men den här serien har jag fastnat för. Och den fick verkligen ett värdigt avslut. Frida är absolut en ny favorit!

 

 

 

Titel: Midnattssol
Författare: Frida Skybäck
Serie: Systrarna Stiernfors #3
Förlag: Historiska media - Tusen tack för recensionsexemplar!
Utgivningsår: 2018
Sidantal: 304
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 4/5

Kommentera här: