0

OBS: Flirt av Lovisa Wistrand

Målinriktade Isabel har livet under kontroll. Hon har mannen, lägenheten, resorna – och jobbar på att få det yrke hon alltid drömt om: författare. Långt i framtiden ska hon skaffa hus, hund och barn. Bli gammal tillsammans med Elias och skriva böcker tills hon dör. Planen är vattentät.

Det enda som behövs är en skrivarkurs. Hon räknade bara inte med att träffa Per – den charmige äldre mannen som skriver som en gud och får henne att leva i nuet. Hon räknade inte heller med att hon måste ligga med någon för att få sin bok utgiven. Plötsligt tappar hon kontrollen över allt.

Jag har tidigare läst Drakviskaren av samma författare, och den tyckte jag väldigt mycket om. Var såklart tvungen att läsa den här med när den kom ut. Och jag kan verkligen inte sätta fingret på vad jag tycker om den. Den har tagit väldigt lång tid att läsa eftersom jag inte har kännt något driv alls, och det är så tråkigt. För när jag väl har läst så har jag gillat det. Eller ja, jag har varit arg på alla karaktärer i hela boken typ, av olika anledningar som jag inte riktigt kan prata om utan att spoila. Så jag måste ändå säga att jag har varit väldigt engagerad, haha. Plöjde andra halvan av boken igår, jag gillade verkligen de delar som är chattkonversationer. Både för att det går snabbt att läsa samtidigt som man lär känna karaktärerna bättre.

En sak jag tänkte på är att jag inte riktigt kommer överens med språket överallt. Det är lite svårt att förklara, men ibland känns det som att meningarna är lite avhuggna. En mening kanske börjar "tycker att" istället för "jag tycker att". 

Jag tyckte det var intressant att läsa om skrivande och hur det fungerar, och det roligaste var ju när Isabel ska berätta vad för fantasy hon gillar och nämner Alvblodstrilogin. Smart drag ;)

Trots att jag var lite osäker i början ser jag fram emot att få läsa fortsättningen. Slutet alltså. Måste få veta hur det utvecklas!

 

Titel: 

Författare: Lovisa Wistrand

Serie: Messenger-duologin #1
Förlag: Hoi Förlag - Tusen tack för recensionsexemplar!
Utgivningsår: 2018
Sidantal: 390
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 3,5/5

Kommentera här: