0

Papperssjälar av Emma Johansson

 
Emilia är inte så peppad på livet längre. Hon har inte varit det sen den där dagen förra våren när Theresia blev påkörd av tåget. Men varför påverkar det Emilia så mycket? Det var en fruktansvärd olycka, och hela skolan sörjer, men Emilia var aldrig nära vän med Theresia. Bara ytligt bekanta. Men det är något med den populära tjejens död som stör henne. Något som gör den nya vänskapen med Viktor, Theresias äldre bror, riktigt jobbig. Ingen annan förstår varför Emilia förändrats så mycket, eller varför hon är så obekväm i Viktors sällskap. Men sanningen är att Emilia har en hemlighet som rör Theresias död. En hemlighet som kan förändra allt.

En stark debut om liv och död, kärlek, vänskap, familjeband och sanningens förödande kraft.
 
Den här boken berörde mig så mycket. Jag gillar (gillar kanske är fel ord, men läser gärna) ju böcker om psykisk ohälsa och död. (Vad hemskt det lät) Just det där med konsekvenserna efter att någon dör tycker jag är så viktigt att det skrivs om, och särskilt de där böckerna som verkligen sätter fingret på hur det känns. Jag tyckte verkligen den här boken visade hur det är. Det där att man inte blir glad igen. Att man får dåligt samvete om man är glad eller för att livet går vidare. För hur tragiskt det än är så går livet vidare.
 
Det är så hemskt att se hur Emilias hemlighet verkligen äter upp henne. Och så fint när hon blir kompis med Viktor. De båda behöver det så mycket. Älskade origamikursen. Jag har själv pysslat lite med sånt tidigare, och blev sugen på att prova igen. Se om det sitter kvar. Jag vet ju själv hur mycket man behöver sysselsätta sig med annat när man mår dåligt, så det var ett fint inslag.
 
Gillade också Emilias "relation" med hennes syster. Eller relation, den finns ju knappt. Men det var fint att se hur något växte fram mer och mer. Det blev så äkta på något sätt.
 
Jag tyckte verkligen att det här var en stark debut, och jag ser fram emot att få läsa mer av Emma.
 
 
Titel: Papperssjälar
Författare: Emma Johansson
Serie: -
Förlag: Vox
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 332
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 5/5