0

En mörkare himmel av Mari Jungstedt och Ruben Eliassen

I gryningen puttrar en fiskebåt in mot hamnen i Arguineguin på södra Gran Canaria. En av fiskarna får syn på en död kvinna som ligger på klipporna nedanför den norska sjömanskyrkan. Hon är skandinaviskt blond, naken och kroppen är arrangerad efter en berömd målning från fjortonhundratalet, Venus födelse. Polisen söker febrilt efter gärningsmannen och får oväntad hjälp av den svenska journalisten Sara Moberg, som driver den skandinaviska tidningen på ön och den norske före detta polisen Kristian Wede, nyanställd vid konsulatet i Las Palmas.

När ännu en kvinna hittas död, arrangerad efter ett berömt konstverk, tätnar mystiken. Kopplingar går till ett yogacenter i de kanariska bergen, ett massageinstitut i Playa del inglés, och den norska sjömanskyrkan i Arguineguin.
 
Jag och Robin var ju på Gran Canaria i somras, och det var egentligen enda anledningen till att jag blev sugen på att läsa den här boken haha. Jag är inget fan av Mari Jungstedt även om jag har läst många av hennes böcker. Men det är kul att läsa böcker som utspelar sig på platser man känner igen, så jag gav henne ännu en chans. Och jag fick väl ungefär vad jag förväntade mig. Det var inte särskilt spännande, men väldigt lättläst och helt okej tidsfördriv. Kanske att jag gillade de här karaktärerna lite mer än de i gotlandsserien. Ingen ny favorit, men jag blev ändå lite nyfiken på vad nästa bok har att erbjuda, så den kommer jag läsa iallafall.
 
 
Titel: En mörkare himmel
Författare: Mari Jungstedt och Ruben Eliassen
Serie: Gran Canaria #1
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 348
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 3/5

Kommentera här: