1

Nytt i hyllan i September

Det har blivit en del nya böcker i September. Mest pappas fel, hehe.
 
Flykten från Olympo är ett recex från Fusce förlag - tack snälla!
The names they gave us och When Dimple met Rishi har jag ju redan visat, de fick jag från Malin.
The hate U give är faktiskt den enda boken jag har köpt under månaden, och den ser jag väldigt mycket fram emot att läsa. Alla böckerna på den nedre bilden har jag plockat med mig från pappa. Får se om de blir lästa, haha. Outlander har jag iallafall tänkt läsa nån gång. Har några av böckerna i gamla inbundna utgåvor, men jag föredrar pocket så det var perfekt att kunna byta till sig.
1

The Book Buying Tag

Det var väldigt, väldigt länge sen jag gjorde en tag, så nu tänkte jag göra The Book Buying Tag. Två av mina favoritbloggare, Vargnatts bokhylla och Snowglitter, har också gjort den :)

 
Var köper du dina böcker?
Det är lite olika. Ibland i fysisk bokhandel bara för att jag inte kan låta bli, men det är tyvärr det dyraste alternativet. Annars varvar jag mellan Adlibris, Bokus och Cdon lite beroende på om det finns rabattkoder att använda. Sen är bookdepository en favorit när det kommer till böcker på engelska! Jag köper en del second hand också, men det har blivit mer sällan tyvärr.

Förhandsbeställer du nya releaser? Gör du det i butik eller online?
Ja, det händer. Alltid online isåfall. Just nu väntar jag på illustrerade Harry Potter och fången från Azkaban som jag förhandsbeställde här om dagen.

Hur många böcker köper du i genomsnitt per månad?
Det är väldigt olika. Den senaste tiden har det blivit mindre, och det känns skönt eftersom jag inte hinner läsa i samma takt. Men jag snittar kanske på fem böcker i månaden eller så.

Lånar du från biblioteket?
Det händer tyvärr väldigt sällan. Jag älskar att äga mina böcker, och så har biblioteket här inte så bra utbud. Men när jag pluggade lånade jag mycket.

Hur många böcker brukar du låna per gång?
-

Vad är din åsikt om biblioteksböcker?
Jag har väl inte direkt någon åsikt. Jag älskar att vara på bibliotek, men jag känner väl inget stärre behov nu när jag har så mycket böcker hemma.

Hur känner du inför att köpa böcker på secondhand? 
Det finns inget bättre än att hitta en bok man väldigt gärna vill ha på secondhand! Jag köpte väldigt mycket begagnat förr, men jag har dragit ner på det eftersom hyllorna svämmade över av böcker som aldrig blev lästa.

Har du en egen hylla för olästa böcker eller blandar du olästa med lästa?
Jag blandar. Försöker att skänka bort mycket lästa böcker, men många blir kvar då jag inte vil skiljas från de där riktigt bra böckerna :)

Planerar du att läsa alla böcker du köpt?
Alltså jag köper ju ingenting jag tänker att jag inte kommer läsa. Men vissa böcker blir stående väldigt länge, och sen kan jag till slut känna att jag aldrig kommer läsa dem. Jag har till exempel haft väldigt mycket deckare, och jag läser väldigt lite deckare. Jag tyckte säkert att de verkade spännande när jag köpte, men jag är ganska duktig på att rensa bort för att få plats med sånt jag verkligen vill ha istället.

Vad gör du med böcker du köpt men som du känner att du inte kommer läsa/ inte tyckte var bra? 
Jag rensar mycket för att hålla antalet böcker nere så gott det går. Böcker jag inte vill läsa eller inte gillar brukar jag ge bort, antingen till familj och vänner eller till secondhand. Eller så hamnar dem i källaren för att jag kanske kommer ångra mig...

Har du donerat böcker?
Ja, många gånger.

Har du haft köpstopp någon gång?
Ja, och det brukar funka sådär haha. Nu känner jag dock inte att jag behöver ha något köpstopp då jag klarar att hålla inköpen på en bra nivå.

Känner du att du köper för mycket böcker?
Ja ibland, men inte för tillfället. Nu hinner jag som sagt inte läsa så mycket som tidigare, och då har det naturligt blivit så att jag inte köper lika mycket heller. Jag vill ju hinna läsa allt jag köper.
0

Katten Cleo av Helen Brown

 
Helen Brown var verkligen inte en kattmänniska, men det var hennes nioårige son Sam. När hon såg den lycklige Sam hålla upp en nyfödd svart kattunge kunde hon inte längre stå emot. Familjen bestämde att katten skulle levereras så snart den var gammal nog.

Bara en vecka senare är sonen Sam borta. Död efter en tragisk bilolycka. Och ytterliggare några dagar senare anländer en liten låda med den svarta kattungen. Helen är förlamad av sorg och vill skicka tillbaka katten, men hennes yngre son, Rob, förknippar katten med storebrodern. När Helen ser Rob le för första gången sedan Sams död är det inget snack om saken - katten får stanna.
 
Den här boken köpte jag för att jag blev alldeles tårögd av att läsa baksidetexten. Och det var verkligen en fin bok. Det är ju så sant att ett djur kan vara till stor hjälp när man bearbetar sorg av olika slag. Tyckte så mycket om när Rob började bli glad igen tack vare kattungen. Så fint. Sen kan det bli lite långsamt när någon skriver om sitt husdjur, det blir lite partiskt eller vad man ska säga. Självklart betyder deras djur väldigt mycket för dem, men det får inte riktigt mig på fall.
 
Hur som helst tycker jag att det här var en väldigt mysig berättelse om än lite långsam mellan varven.
 
 
Titel: Katten Cleo - hur en kaxig katt hjälpte en familj att läkas
Författare: Helen Brown
Serie: -
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 346
Finns hos: Adlibris | Bokus | Cdon
 
Mitt betyg: 3/5