1

Nytt i hyllan i Maj

 
Lite nytt i maj också, hehe. Höll mig bra länge faktiskt, men sen släpptes Demonviskaren. Och sen var det 20% rabatt på akademibokhandeln och jag kunde inte låta bli att gå in och kika. Och handla, haha! Norra Latin, Sköldpaddor hela vägen ner och en fin liten novellixbox fick följa med hem. Den vita frun har jag bytt till mig, och Generalens älskarinna del 1&2 samt sex nyanser av kärlek är recensionsex - Tack snälla!
 
 
1

Ensamma tillsammans av Jörgen Löwenfeldt

Johan har kommit in på psykologprogrammet på Karolinska Institutet. Där träffar han Eva. Hon är hemlighetsfull och tycker att de ska vara blanka för varandra. Men Johan börjar ändå berätta. Om sin barndoms tristess. Om hur han lyckats göra sig ekonomiskt oberoende på nätpoker. Om hur han fyller väggarna i sin dyra lägenhet med illustrationer. Om hur han lägger ut sin egen konst på nätet, och om hur hypen kring hans verk drar igång och föder en fåfäng jakt på allt fler likes.

En dag är Eva borta. Johan inser att han inte vet någonting om henne. Och när han börjar leta inser han att inget som dyker upp om henne stämmer överens med den bild han har byggt upp.
Ensamma tillsammans är en tidlös berättelse om ett par i gränslandet mellan nyfunnen vänskap och nyvunnen kärlek. Men det är också en roman om det uppkopplade liv vi lever i dag, där vi ständigt är tillgängliga för andra, men där det också är allt enklare att utge sig för att vara någon helt annan än den man är.
 
Den här boken fick jag hemskickad som en överraskning. Jag ör så glad för det, för annars hade jag nog aldrig läst den. Det är egenligen långt från min typ av bok, men jag tyckte verkligen om den! Jag älskade verkligen Johans konst och hur genomtänkt den var. 
 
Det var väldigt faschinerande att läsa om jakten på fler och fler likes. Det är ju väldigt rätt i tiden, och det var både skrämmande och intressant att läsa om skillnaderna mellan det riktiga livet och nätlivet, samt hur lite vi egentligen vet om varandra. En ögonöppnare!
 
 
Titel: Ensamma tillsammans
Författare: Jörgen Löwenfeldt
Serie: -
Förlag: Mima förlag - Tusen tack för recensionsex!
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 191
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 4/5
 
1

Allt det vackra är inte förstört av Danielle Younge-Ullman

 
Som barn reste Ingrid över hela Europa tillsammans med sin mamma, operasångerskan Margot-Sophia. Men när den talangfulla sångerskan förstör sina stämband får karriären ett abrupt slut. I ett försök att gå vidare flyttar Ingrid och hennes mamma hem till Kanada igen, och skapar sig ett vanligt, normalt liv. Men minnet av det som gått förlorat är smärtsamt närvarande och Ingrid saknar musiken så att hon går sönder. Hon lovar sin mamma att hon ska delta i ett överlevnadsläger ute i Kanadas vildmark, för att bevisa att hon är mogen nog att på egen hand flytta till London för att plugga musik. Men allt är inte som det verkar och Ingrid måste räkna ut varför hon egentligen är på lägret, och den egentliga orsaken till att musiken försvann ur deras liv.
 
Robin fick välja bok till mig för ett par dagar sen, och det blev den här. Jag var inte alls beredd på att bli totalt golvad. Vilken bok! Alltså, det var verkligen den starkaste läsupplevelsen på länge. Det handlar om psykisk ohälsa, och att hitta sig själv. Så starka och viktiga ämnen båda två.
 
Jag fastnade direkt för boken, och det var för att jag älskar Ingrid SÅ mycket! Hon har exakt min typ av humor, och hennes berättarröst passade verkligen den här berättelsen perfekt. Jag gillade verkligen att få läsa både om hur Ingrid har det på lägret, hennes brev till sin mamma och när hon växte upp. Sakta men säkert förstår man hur allt hänger ihop, det var väldigt snyggt uppbyggt. Det är en sån bra blandning av humor och allvar, så även om det är tunga ämnen så blir det inte övermäktigt.
 
Det som drar ner betyget lite är faktiskt slutet. Utan att avslöja något så kan jag säga att det kändes lite för "enkelt" i jämförelse med resten av handlingen, så det blev liksom lite platt. Hade kanske velat ha det lite annorlunda. Men annars är det verkligen en fantastisk bok som jag kommer minnas länge.
 
 
Titel: Allt det vackra är inte förstört
Författare: Danielle Younge-Ullman
Serie: -
Förlag: Lavender Lit
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 434
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 4,5/5