2

Nytt i hyllan i Oktober

 
Det blev rätt mycket nytt i Oktober, men nu kan jag iallafall skylla på att jag har fyllt år. ;)
 
Novellix-boxen och pappersväggar fick jag i månadens bokvänspaket från Malin, tack snälla! (inser att jag har glömt att visa, kommer upp om någon dag)
Tårar i havet fick jag i födelsedagspresent, blev så glad över den! Har velat läsa den så länge men inte tagit tag i det. Men nu så! Jag utan dig och det lilla bageriet är loppisfynd. The mermaid och Alice är födelsedagspresenter från Robin. Mareld köpte jag på vår lokala bokhandel när de hade rea på barn och ungdomsböcker. Gemina och Defy the stars hittade jag på SF-bokhandeln i helgen. Ser så mycket fram emot att läsa mer av Claudia Gray! Neverworld är en present den med. Eller ja, fick egentligen en annan bok som jag redan hade, så jag bytte till den. Och slutligen Livsstilsbibeln är väl en present till mig från mig ;)
 
Har även beställt ett megapaket från adlibris för alla mina födelsedagspengar, men det har inte kommit än. Tur det kanske, det kommer aldrig få plats i hyllan, haha!
0

OBS: Flirt av Lovisa Wistrand

Målinriktade Isabel har livet under kontroll. Hon har mannen, lägenheten, resorna – och jobbar på att få det yrke hon alltid drömt om: författare. Långt i framtiden ska hon skaffa hus, hund och barn. Bli gammal tillsammans med Elias och skriva böcker tills hon dör. Planen är vattentät.

Det enda som behövs är en skrivarkurs. Hon räknade bara inte med att träffa Per – den charmige äldre mannen som skriver som en gud och får henne att leva i nuet. Hon räknade inte heller med att hon måste ligga med någon för att få sin bok utgiven. Plötsligt tappar hon kontrollen över allt.

Jag har tidigare läst Drakviskaren av samma författare, och den tyckte jag väldigt mycket om. Var såklart tvungen att läsa den här med när den kom ut. Och jag kan verkligen inte sätta fingret på vad jag tycker om den. Den har tagit väldigt lång tid att läsa eftersom jag inte har kännt något driv alls, och det är så tråkigt. För när jag väl har läst så har jag gillat det. Eller ja, jag har varit arg på alla karaktärer i hela boken typ, av olika anledningar som jag inte riktigt kan prata om utan att spoila. Så jag måste ändå säga att jag har varit väldigt engagerad, haha. Plöjde andra halvan av boken igår, jag gillade verkligen de delar som är chattkonversationer. Både för att det går snabbt att läsa samtidigt som man lär känna karaktärerna bättre.

En sak jag tänkte på är att jag inte riktigt kommer överens med språket överallt. Det är lite svårt att förklara, men ibland känns det som att meningarna är lite avhuggna. En mening kanske börjar "tycker att" istället för "jag tycker att". 

Jag tyckte det var intressant att läsa om skrivande och hur det fungerar, och det roligaste var ju när Isabel ska berätta vad för fantasy hon gillar och nämner Alvblodstrilogin. Smart drag ;)

Trots att jag var lite osäker i början ser jag fram emot att få läsa fortsättningen. Slutet alltså. Måste få veta hur det utvecklas!

 

Titel: 

Författare: Lovisa Wistrand

Serie: Messenger-duologin #1
Förlag: Hoi Förlag - Tusen tack för recensionsexemplar!
Utgivningsår: 2018
Sidantal: 390
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 3,5/5
1

Det måste gå av Ulla M. Nissen

Det måste gå är en ungdomsroman om våndan och kraften i en ung förälskelse och om onödiga missförstånd. Samtidigt är det en berättelse om vikten av att prata och reda ut innan det går för långt. Det är en roman om vad tystnaden om det svåra kan göra med oss, om att lägga skulden där den hör hemma, och om den tuffa vägen ut ur förtvivlan till en ljus framtid utan skuld och skam.

I Ulla M. Nissens första ungdomsroman De kommer ändå inte tro mig blev Elsa övertalad av sin bästa kompis att polisanmäla ett sexuellt övergrepp som hon blev utsatt för på en fest. I den andra boken möter vi Elsa igen som nu kämpar med konsekvenserna av övergreppet och ätstörningar. Hon ångrar polisanmälan och skäms, allt känns mycket värre. Det är en gripande och hoppfull ungdomsroman som belyser problematiken i att tiga efter övergrepp, och om hur oerhört viktigt det är att lyfta upp obekväma skam- och skuldbelagda frågor till ytan.

Precis som De kommer ändå inte tro mig så tycker jag att det här är en så himla viktig bok som jag får så ont i magen av att läsa. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att jag får ont i magen. För sånt här händer ju på riktigt. Övergrepp sker. Ätstörningar är inte så himla ovanligt. Ungdomar mår dåligt. Det finns så mycket problematik i vårt samhälle som måste bli bättre.

Jag gillar verkligen Elsa, och det är så ledsamt att läsa om hur hon mår. Att hon inte vågar berätta för sina nära om vad hon har varit med om för att hon tror att de ska tycka att hon är äcklig och sluta tycka om henne. De känslorna ligger nog inte så långt ifrån verkligheten även om de såklart absolut inte stämmer.

En väldigt tänkvärd och känslosam bok som jag tycker alla unga ska läsa!

 

 

Titel: Det måste gå
Författare: Ulla M. Nissen
Serie: Elsa-serien #2
Förlag: Hoi Förlag - Tusen tack för recensionsexemplar!
Utgivningsår: 2018
Sidantal: 200
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 4/5