0

The Upside of Unrequited av Becky Albertalli

 
Seventeen-year-old Molly Peskin-Suso knows all about unrequited love - she's lived through it twenty-six times. She crushes hard and crushes often, but always in secret. Because no matter how many times her twin sister, Cassie, tells her to woman up, Molly can't stomach the idea of rejection. So she's careful. Fat girls always have to be careful. Then a cute new girl enters Cassie's orbit, and for the first time ever, Molly's cynical twin is a lovesick mess. Meanwhile, Molly's totally not dying of loneliness-except for the part where she is. Luckily, Cassie's new girlfriend comes with a cute hipster-boy sidekick. Will is funny, flirtatious, and just might be perfect crush material. Maybe more than crush material. And if Molly can win him over, she'll get her first kiss and she'll get her twin back. There's only one problem: Molly's coworker, Reid. He's an awkward Tolkien superfan, and there's absolutely no way Molly could fall for him. Right?
 
Äntligen har den här blivit läst, och som jag älskade den! Det här är precis vad jag vill ha i en bok. Den är söt, rolig men med en dos allvar.
 
Jag älskade ju Simon and the homo sapens agenda, så jag har dragit ut på att läsa den här eftersom jag har haft rätt höga förväntningar. Men alltså, så himla bra! Jag älskar Molly och Cassie och hur nära de är. Och jag tycker det är så bra att de blir osams, för det är ju så verkligheten ser ut. Syskon kan växa ifrån varandra. Särskilt om man är så nära som barn kommer det ju hända på ett eller annat sätt. Det blir inte samma sak om den ena gifter sig till exempel, så är syskonet inte längre den närmaste personen man har. Sorgligt men sant, och jag tycker det kom fram på ett fint sätt ändå.
 
Och kan vi prata om Reid. Drömmen! Alltså så gullig och nördigt rolig och awkward. Älskar såna killar.
 
 
 
 
Titel: The upside of unrequited
Författare: Becky Albertalli
Serie: -
Förlag: Penguin books
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 340
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 5/5
1

Hallahem

Tänk om du en dag fick veta att hela ditt liv varit en lögn, att du egentligen tillhör en annan värld. En värld där det finns troll, vittror och magiska väsen. Det är precis vad som händer i detta spännande äventyr, som tar ett nytt grepp på vad som gömmer sig i svenska skogar och berg. Här blandas myten om bortbytingar med urban fantasy.

I Hallahem, en hemlig stad belägen djupt under ett berg, lever tolvåriga Torun som tillhör Vitterfolket. En dag råkar Torun och hennes bästa vän Auda höra något som inte var ämnat för deras öron. Hallahem hotas av människorna, men någonstans finns en flicka som kan hjälpa dem att rädda staden. Men vem är hon, och varför är hon så viktig?

Tilda lever i människornas värld, men känner sig annorlunda. När ödet för henne samman med Torun ställs de tillsammans inför svåra prövningar, och snart vilar hela Hallahems framtid på deras axlar. Ju mer de får veta om varandra och sitt ursprung, desto mer blir de varse om att sanningar kan göra mer ont än lögner.

Den här serien har jag varit sugen på att läsa väldigt länge eftersom den har synts mycket på instagram, men jag har inte kommit mig för att ta tag i det. Men så var den nedsatt efter jul och jag passade på att köpa hem alla tre böckerna. Och sen sträckläste jag allihop i ett svep, för de var så bra att de inte gick att lägga ifrån sig!

Jag gillar verkligen både Tilda och Torun. De är två väldigt starka karaktärer trots att de bara är tolv. Allt känns så trovärdigt på något sätt, och man sugs verkligen in i berättelsen. Böckerna är så välskrivna, och det brukar jag inte alltid säga om böcker för 9-12 år. Blev verkligen positivt överraskad. Det är spännande att läsa om myter och väsen, och nu vill jag bara läsa mer.

Jag tyckte väldigt mycket om första boken, Staden under berget. Och andra boken, Sveket vid sjön, är ännu bättre! Striden i skogen är ett så bra avslut, och jag är faktiskt lite ledsen att serien är slut nu. Det gick alldeles för snabbt.

 

Tips tips tips - gissa vilka böcker som är med på årets bokrea?

Adlibris - Staden under berget | Sveket vid sjön | Striden i skogen

Bokus - Staden under berget | Sveket vid sjön | Striden i skogen

1

Bokvänspaket #4 från Malin

Idag kom ett "litet" paket på posten från Malin på tema Toppbetyg på goodreads, och den röda tråden i paketet är favoriter. Alltså jag får ju prestationsångest när jag får så fina saker, haha!
The Handmaid's Tale ska bli väldigt spännande att läsa. Har varit sugen på att se serien, men vill ju alltid läsa boken först.
 
Tack snälla Malin för det här fina paketet!