Hallahem

Tänk om du en dag fick veta att hela ditt liv varit en lögn, att du egentligen tillhör en annan värld. En värld där det finns troll, vittror och magiska väsen. Det är precis vad som händer i detta spännande äventyr, som tar ett nytt grepp på vad som gömmer sig i svenska skogar och berg. Här blandas myten om bortbytingar med urban fantasy.

I Hallahem, en hemlig stad belägen djupt under ett berg, lever tolvåriga Torun som tillhör Vitterfolket. En dag råkar Torun och hennes bästa vän Auda höra något som inte var ämnat för deras öron. Hallahem hotas av människorna, men någonstans finns en flicka som kan hjälpa dem att rädda staden. Men vem är hon, och varför är hon så viktig?

Tilda lever i människornas värld, men känner sig annorlunda. När ödet för henne samman med Torun ställs de tillsammans inför svåra prövningar, och snart vilar hela Hallahems framtid på deras axlar. Ju mer de får veta om varandra och sitt ursprung, desto mer blir de varse om att sanningar kan göra mer ont än lögner.

Den här serien har jag varit sugen på att läsa väldigt länge eftersom den har synts mycket på instagram, men jag har inte kommit mig för att ta tag i det. Men så var den nedsatt efter jul och jag passade på att köpa hem alla tre böckerna. Och sen sträckläste jag allihop i ett svep, för de var så bra att de inte gick att lägga ifrån sig!

Jag gillar verkligen både Tilda och Torun. De är två väldigt starka karaktärer trots att de bara är tolv. Allt känns så trovärdigt på något sätt, och man sugs verkligen in i berättelsen. Böckerna är så välskrivna, och det brukar jag inte alltid säga om böcker för 9-12 år. Blev verkligen positivt överraskad. Det är spännande att läsa om myter och väsen, och nu vill jag bara läsa mer.

Jag tyckte väldigt mycket om första boken, Staden under berget. Och andra boken, Sveket vid sjön, är ännu bättre! Striden i skogen är ett så bra avslut, och jag är faktiskt lite ledsen att serien är slut nu. Det gick alldeles för snabbt.

 

Tips tips tips - gissa vilka böcker som är med på årets bokrea?

Adlibris - Staden under berget | Sveket vid sjön | Striden i skogen

Bokus - Staden under berget | Sveket vid sjön | Striden i skogen

Bokvänspaket #4 från Malin

Idag kom ett "litet" paket på posten från Malin på tema Toppbetyg på goodreads, och den röda tråden i paketet är favoriter. Alltså jag får ju prestationsångest när jag får så fina saker, haha!
The Handmaid's Tale ska bli väldigt spännande att läsa. Har varit sugen på att se serien, men vill ju alltid läsa boken först.
 
Tack snälla Malin för det här fina paketet!
 

Det sista experimentet av Emma Ångström

En ung kvinna vaknar inlåst i ett mörkt och kallt utrymme. Hon vet inte var hon är. Hon minns inte hur hon kommit dit. Det känns som om hon är levande begravd, som om hon vandrar omkring i en kista långt ner under marken. Någon verkar ha planer för henne, och undan för undan uppdagas den fruktansvärda sanningen.
Sommaren 1995 är den varmaste sommaren på decennier och fjortonårige Dante ska tillbringa lovet i pittoreska Sundborn hos sin excentriske farfar. Där finns också Signe som har en förkärlek för det ockulta och Dantes karismatiska barndomsvän Freja. Men sommaridyllen slås snart sönder och en ny värld öppnar sig när Freja drar in Dante i en virvelvind av svartkonst och okända krafter.
 
Det här är ju inte alls den typ av bok jag brukar läsa, men den verkade väldigt spännande. Det står på framsidan att det är en rysare som kryper in under huden, men det tyckte jag väl tyvärr inte att den gjorde. Men lite spännande var det, mest avsnitten om den inlåsta kvinnan. Efter ungefär halva boken trodde jag att jag visste vem hon var, men det visade sig att jag hade fel. Annars tyckte jag tyvärr att det mesta var ganska förutsägbart, så jag blev lite besviken. Jag tror jag hade behövt lite mer för att tycka att det var riktigt bra, det är en ganska tunn bok på strax över 200 sidor bara.
 
Jag tyckte iallafall om Emmas sätt att skriva, så jag har beställt hennes Mannen mellan väggarna som jag hoppas att jag ska tycka bättre om.
 
 
 
 
 
Titel: Det sista experimentet
Författare: Emma Ångström
Serie: -
Förlag: Piratförlaget - Tack för recensionsexemplar!
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 229
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 3/5