1

Generalens älskarinna Del 1 av Lisa Hågensen

Staden Pandor vilar mellan höga berg, och på ett av dem ruvar Högborgen, där den fruktade Generalen styr över die Herrenvolks armé och regionens alla dödsläger. När Whanzi förs till Pandor Camp väntar henne inget annat än hårt arbete, svält och död. Men Whanzi är ingen vanlig femtonåring, och lyckas efter en osannolik flykt ta sig till motståndsrörelsen. De skickar ut henne på ett uppdrag som - om hon lyckas - kan ge dem verktygen att krossa die Herrenvolk.

Men Whanzi kan inte glömma vännerna från Olympo. Var tog de vägen, Laban, Thorbi och Piero? Vad hände egentligen med Dora? Whanzi hamnar i en värld av spioneri, intriger och mord och måste utstå många fasor innan de äntligen träffas igen.
 
Jag har gillat de tidigare delarna i den här serien, och den här tror jag nästan att jag gillade ännu mer! Genomtänkt och spännande, och obehaglig med dödsläger och allt vad det innebär. Det känns fortfarande väldigt aktuellt och rätt i tiden. Gillade verkligen att det var fokus på tjejerna i den här boken. Bra och starka karaktärer som har vuxit väldigt mycket. Jag ser verkligen fram emot att läsa den avslutande delen snart, måste få veta hur det går för gänget.
 
Titel: Generalens älskarinna Del 1
Författare: Lisa Hågensen
Serie: Purebred #3
Förlag: Fusce Förlag - Tusen tack för recensionsex!
Utgivningsår: 2018
Sidantal: 246
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 4/5

Kommentarer:

1 Vargnatts bokhylla:

skriven

Ser också fram emot att läsa sista och avslutande delen! :)

Kommentera här: