0

Det handlar om oss av Åsa Ringdahl

 
Utåt sett verkar Johan ha allt, han är snygg, populär och spås en lysande framtid som hockeyspelare. Men verkligheten är inte så perfekt som den ser ut. Och att hästar och hockey skulle gå bra ihop håller han inte med om. Han gillar verkligen inte hästtjejer.För Malin innebär flytten till Östersund att hon kan fortsätta träna och tävla sin häst med siktet inställt på SM i dressyr och lämna allt vad hockeykillar heter bakom sig och. Hon gillar verkligen inte hockeykillar. När Johan och Malin träffas händer det omöjliga. De faller för varandra. Men kan man verkligen förändra sin uppfattning om någon, särskilt när personer i ens omgivning gör allt för att hålla den vid liv?

Det handlar om oss är en berättelse för unga vuxna om kärlek och vänskap. Om att växa och utvecklas som människa. Om att passa in. Om att utmana sina värderingar och om att upptäcka att den spikraka vägen till framtiden inte är så spikrak som man tror.
 
 
Den här boken handlar om, som så många andra, två ungdomar som träffas och faller för varandra. Johan gillar inte hästtjejer och Malin gillar inte hockeykillar. Mycket fördomar och skitsnack. Många missförstånd. Precis som det är att vara ung. Den biten tyckte jag väldigt mycket om, författaren är duktig på att beskriva komplicerade relationer, både vänskap och kärlek. Men jag tycker ändå att berättelsen blir lite ytlig och det tycker jag är synd. Jag hade velat gå lite mer på djupet. Kanske lite mer hockey och lite mer dressyr. Lite mer lära känna varandra på riktigt. Det skrapar mest på ytan av såna saker. Men i stort tyckte jag att det var en bra bok, och jag läser gärna mer av Åsa!
 
 
 
Titel: Det handlar om oss
Författare: Åsa Ringdahl
Serie: -
Förlag: Hoi Förlag - Tack för recensionsexemplar!
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 317
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 3,5/5

Kommentera här: