0

Det sista experimentet av Emma Ångström

En ung kvinna vaknar inlåst i ett mörkt och kallt utrymme. Hon vet inte var hon är. Hon minns inte hur hon kommit dit. Det känns som om hon är levande begravd, som om hon vandrar omkring i en kista långt ner under marken. Någon verkar ha planer för henne, och undan för undan uppdagas den fruktansvärda sanningen.
Sommaren 1995 är den varmaste sommaren på decennier och fjortonårige Dante ska tillbringa lovet i pittoreska Sundborn hos sin excentriske farfar. Där finns också Signe som har en förkärlek för det ockulta och Dantes karismatiska barndomsvän Freja. Men sommaridyllen slås snart sönder och en ny värld öppnar sig när Freja drar in Dante i en virvelvind av svartkonst och okända krafter.
 
Det här är ju inte alls den typ av bok jag brukar läsa, men den verkade väldigt spännande. Det står på framsidan att det är en rysare som kryper in under huden, men det tyckte jag väl tyvärr inte att den gjorde. Men lite spännande var det, mest avsnitten om den inlåsta kvinnan. Efter ungefär halva boken trodde jag att jag visste vem hon var, men det visade sig att jag hade fel. Annars tyckte jag tyvärr att det mesta var ganska förutsägbart, så jag blev lite besviken. Jag tror jag hade behövt lite mer för att tycka att det var riktigt bra, det är en ganska tunn bok på strax över 200 sidor bara.
 
Jag tyckte iallafall om Emmas sätt att skriva, så jag har beställt hennes Mannen mellan väggarna som jag hoppas att jag ska tycka bättre om.
 
 
 
 
 
Titel: Det sista experimentet
Författare: Emma Ångström
Serie: -
Förlag: Piratförlaget - Tack för recensionsexemplar!
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 229
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 3/5

Kommentera här: