1

Hallahem

Tänk om du en dag fick veta att hela ditt liv varit en lögn, att du egentligen tillhör en annan värld. En värld där det finns troll, vittror och magiska väsen. Det är precis vad som händer i detta spännande äventyr, som tar ett nytt grepp på vad som gömmer sig i svenska skogar och berg. Här blandas myten om bortbytingar med urban fantasy.

I Hallahem, en hemlig stad belägen djupt under ett berg, lever tolvåriga Torun som tillhör Vitterfolket. En dag råkar Torun och hennes bästa vän Auda höra något som inte var ämnat för deras öron. Hallahem hotas av människorna, men någonstans finns en flicka som kan hjälpa dem att rädda staden. Men vem är hon, och varför är hon så viktig?

Tilda lever i människornas värld, men känner sig annorlunda. När ödet för henne samman med Torun ställs de tillsammans inför svåra prövningar, och snart vilar hela Hallahems framtid på deras axlar. Ju mer de får veta om varandra och sitt ursprung, desto mer blir de varse om att sanningar kan göra mer ont än lögner.

Den här serien har jag varit sugen på att läsa väldigt länge eftersom den har synts mycket på instagram, men jag har inte kommit mig för att ta tag i det. Men så var den nedsatt efter jul och jag passade på att köpa hem alla tre böckerna. Och sen sträckläste jag allihop i ett svep, för de var så bra att de inte gick att lägga ifrån sig!

Jag gillar verkligen både Tilda och Torun. De är två väldigt starka karaktärer trots att de bara är tolv. Allt känns så trovärdigt på något sätt, och man sugs verkligen in i berättelsen. Böckerna är så välskrivna, och det brukar jag inte alltid säga om böcker för 9-12 år. Blev verkligen positivt överraskad. Det är spännande att läsa om myter och väsen, och nu vill jag bara läsa mer.

Jag tyckte väldigt mycket om första boken, Staden under berget. Och andra boken, Sveket vid sjön, är ännu bättre! Striden i skogen är ett så bra avslut, och jag är faktiskt lite ledsen att serien är slut nu. Det gick alldeles för snabbt.

 

Tips tips tips - gissa vilka böcker som är med på årets bokrea?

Adlibris - Staden under berget | Sveket vid sjön | Striden i skogen

Bokus - Staden under berget | Sveket vid sjön | Striden i skogen

Kommentarer:

1 Vargnatts bokhylla:

skriven

De är så bra! <3

Kommentera här: