0

Min superkraft av Viktor Frisk

Det tog sjutton år. Sjutton år för länge. Innan superbloggaren och artisten Viktor Frisk fick sin ADHD-diagnos fick han inte rätsida på någonting. När läkaren sa: ”Det står ju tatuerat ADHD i pannan på dig, hur har alla kunnat missa det?” var det många pusselbitar som föll på plats, men det blev även en rejäl tankeställare. ADHD förknippas ofta med något negativt, en sjukdom och belastning. Man klassas som dryg, jobbig och får många gånger höra att man dum i huvudet. Men för Viktor har diagnosen i stället öppnat totalt oväntade dörrar och han har lärt sig att dra nytta av sin rastlöshet och frenesi – ADHD:n har varit som en extra motor som drivit honom till framgång och rakt in i svenska folkets hjärtan.

Här berättar Viktor om sitt liv med ADHD. Om den struliga uppväxten på landet utanför Eskilstuna, om livet före diagnosen när ingen, absolut ingen, förstod honom. Om sin inre frustration, om tvivlen och skuldkänslorna. Men också om allt det positiva som han fått med sig från sina erfarenheter och hur han lyckats vända ADHD-diagnosen till en personlig superkraft.
 
Jag vet inte alls mycket om Viktor sen innan, utan jag har bara sett honom som ena halvan av Samir och Viktor. Därför är det så intressant att få läsa om bara honom och hur han har tagit sig dit han är idag. Blev väldigt imponerad faktiskt, vilken kille! Verkligen en förebild. ADHD och såklart andra diagnoser tror jag är väldigt viktigt att lära sig mer om för att kunna förstå andra människor, och det är mycket lättare att ta till sig en sån här bok istället för en ren faktabok. Gillar! Det här var ett bra bokrea-fynd.
 
 
Titel: Min superkraft - Så har jag lärt mig att älska min struliga ADHD
Författare: Viktor Frisk
Serie:
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 144
Finns hos: Adlibris | Bokus
 
Mitt betyg: 4/5

Kommentera här: